Ukážeme vám, ako sa robia tie najlepšie dukátové buchtičky.
Cesto:
* 50 dkg hladkej múky
* 7 dkg masla Kukkonia
* 3 dl mlieka Kukkonia
* 1 PL cukru
* 2 žĺtky
* 2 dkg čerstvého droždia
* olej
Puding:
* 1 liter ochuteného vanilkového mlieka Kukkonia
* 1 vanilkový puding Kukkonia
* 5 PL krištálového cukru
* 3 žĺtky
* aróma rumová (podľa chuti)
Príprava:
Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobené droždie, a necháme ho napučať. V mise zmiešame preosiatu múku so soľou, s cukrom, a prilejeme vzídený kvások a mlieko s olejom, a cesto miesime, kým bude menej lepivé. zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Keď bude hotové, vyberieme cesto na pomúčenú dosku a vyvaľkáme, a sformujeme z neho menšie kúsky. Nachystáme mištičku s olejom na namáčanie a plech na pečenie vystlaný pečiacim papierom. Natesno k sebe ukladáme kúsky cesta omočené v oleji z tej strany, kde sa budú navzájom dotýkať. Dáme do rúry piecť na 200 °C na 15 minút. Zatiaľ uvaríme puding. V studenom mlieku rozmiešame žĺtky, kryštálový cukor a pudingový prášok, varíme na miernom ohni do zhustnutia. Podávame s teplími buchtičkami. Dobrú chuť!