Ukážeme vám, ako sa robia tie najlepšie dukátové buchtičky.

Cesto:

* 50 dkg hladkej múky

* 7 dkg masla Kukkonia

* 3 dl mlieka Kukkonia

* 1 PL cukru

* 2 žĺtky

* 2 dkg čerstvého droždia

* olej

Puding:

* 1 liter ochuteného vanilkového mlieka Kukkonia

* 1 vanilkový puding Kukkonia

* 5 PL krištálového cukru

* 3 žĺtky

* aróma rumová (podľa chuti)

Príprava:

Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobené droždie, a necháme ho napučať. V mise zmiešame preosiatu múku so soľou, s cukrom, a prilejeme vzídený kvások a mlieko s olejom, a cesto miesime, kým bude menej lepivé. zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Keď bude hotové, vyberieme cesto na pomúčenú dosku a vyvaľkáme, a sformujeme z neho menšie kúsky. Nachystáme mištičku s olejom na namáčanie a plech na pečenie vystlaný pečiacim papierom. Natesno k sebe ukladáme kúsky cesta omočené v oleji z tej strany, kde sa budú navzájom dotýkať. Dáme do rúry piecť na 200 °C na 15 minút. Zatiaľ uvaríme puding. V studenom mlieku rozmiešame žĺtky, kryštálový cukor a pudingový prášok, varíme na miernom ohni do zhustnutia. Podávame s teplími buchtičkami. Dobrú chuť!