V MOL Aréne sa uskutočnil  prvý ročník Kukkonia Gastro Cup –  gastronomická súťaž žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár a čašník

Cieľom podujatia bolo prezentovať nadanie a kreativitu mladých ľudí, objaviť mladé talenty, podporiť ich, a taktiež motivovať talentovaných žiakov pre budúce povolanie. Je našou snahou prezentovať špeciality regiónu – Žitného ostrova – Kukkonie. – zdôraznila Anna Molnárová, marketingová manažérka Kukkonie.

Organizátorom a hlavným odborným garantom súťaže bolo OZ Kukkonia a Junior Klub kuchárov a cukrárov.  Komisia bola zložená zo špičkových kuchárov a odborníkov v oblasti gastronómie. Pri hodnotení zohľadnili kreativitu, chuť jedál, využitie surovín, prezentáciu jedál a množstvo iných faktorov.

Kuchárov hodnotili:  Ivan Vozár manažér Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov ako aj šéfkuchári, Viktor Segal, Szilveszter Horváth, Imre Bindics. Čašníkov hodnotil gastro odborník Ladislav Polák, bývalý hotelový manažér a vysokoškolský pedagóg Kőmíves Csaba, a sommelier Kovács Attila.

Úlohou súťažiacich bolo na základe zadania povinnej suroviny presvedčiť odbornú komisiu presvedčiť o svojej zručnosti a kreativite. Vedomosti, ktoré nadobudli počas štúdia, museli pretaviť do prípravy správne ochuteného a nápadito naservírovaného jedla v  reálnom modernom kuchynskom  štúdiu – LIVE COOKING.

Na súťaži sa zúčastnili nasledovné školy:

Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM – Alokované pracovisko Veľký Meder
Stredná odborná škola rozvoja a vidieka s VJM, Dunajská Streda
Súkromná stredná odborná škola s VJM, Dunajská Streda
Súkromná stredná odborná škola SD (Spotrebné družstvo) Jednota, Šamorín
Súkromná stredná odborná škola s vyučovacím jazykom maďarským, Kolárovo
Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM, Mostová
Stredná odborná škola obchodu a služieb Z. Kodálya, Galanta

V kategórii kuchár vyhrali:

1. miesto – Milan Kováč, Stredná odborná škola obchodu a služieb Z. Kodálya, Galanta
* Víťazné menu: Bravčová panenka s medvedím cesnakom a slaninkou, kukuričná polenta, espuma zo šípkovej omáčky
2. miesto – Noémi Kovács, Stredná odborná škola rozvoja a vidieka s VJM, Dunajská Streda
3. miesto – Ján Árva, Súkromná stredná odborná škola SD (Spotrebné družstvo) Jednota, Šamorín

V kategórii čašník bolo nasledovné poradie:

1. miesto – Viktória Hajas, Stredná odborná škola rozvoja a vidieka s VJM, Dunajská Streda
2. miesto – Zsolt Ballán, Súkromná stredná odborná škola s VJM, Kolárovo
2. miesto – Barbara Fekete, Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM, Mostová
3. miesto – Melinda Nagy, Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM – Alokované pracovisko Veľký Meder

Naši partneri: Senator Banquet, OOCR Žitný ostrov – Csallóköz, Panta Rhei, Minit, Andrea Shop, a reštaurácie Villa Rosa a Hotel Amade Château.

Fotogaléria
Videogaléria
Embedded thumbnail for Junior Gastro Cup [2019]
Embedded thumbnail for Junior Gastro Cup [2019]
Embedded thumbnail for Junior Gastro Cup [2019]