Poznáme Najlepšie jedlo Žitného ostrova, ktoré bolo pripravené v zážitkovej kuchyni v sále MOL Aréna VIP Gold
Šéfkuchári piatich reštaurácii sa zišli, aby si zasúťažili 10. septembra 2018: Kortina, Komárno; Beatrix, Veľký Meder; Thermalpark, Dunajská Streda; Penzión Platan, Ňárad; Hotel Amade Château, Vrakúň.
Jedlá vyhodnocovala päťčlenná porota: šéfkuchári Imre Bindics, Villa Rosa Dunajská Streda; Péter Czucz, Amade Château, Vrakúň; Szilveszter Horváth významný šéfkuchár z Maďarska, ktorý je členom poroty gastronomickej súťaže Bocus d’Or; Vilmos Görföl predseda a Gábor Somogyi podpredseda Oblastnej organizácie cestovného ruchu Žitný ostrov.
K príprave svojich žitnoostrovských jedál použili kuchári regionálne suroviny. V zmysle pravidiel bolo treba vyhotoviť pochutinu zo sveta klasických chutí v modernej forme. Na vrchole pódia sa ocitli dve jedlá: Hovädzí flank (mäso z boku) steak s kukuričným krémom a paradajkovo-feniklovo-koreneným olejom, ktorý pripravili kuchári István Ševčík a Tamás Kajtár z reštaurácie Kortina v Komárne a paprikáš zo sumca s tvarohovými guľkami a šalátom z čierneho koreňa, čo pripravil Marcel Kubík z reštaurácie Amade Château vo Vrakúni. Dve najlepšie jedlá Žitného ostrova uvidíte aj v jedálnom lístku účinkujúcich reštaurácií.